MAS DE GALY

Gites Ruraux

 

pigeonnier

villeneuve

st cere

 

OMGEVING

Het domein "Mas de Galy" (ca. 2800 m2) ligt op een terrasvormige helling ca. 500 meter buiten het dorpje Saujac en ca. 500 meter van de zuidoever van de rivier de Lot in het departement Aveyron, op de grens van het departement Lot. Het domein is gelegen in het natuur- en cultuurhistorisch beschermde gebied van Saut de la Mounine.

Op het domein van Mas de Galy staan drie natuurstenen volledig gerenoveerde huisjes uit 1885. De huisjes staan in een L- vorm bij elkaar (zie plattegrond, iedere gite beschikt over een privé terras met zicht op de rotspartijen aan de overzijde van de rivier de Lot en het tegen deze rotswand gelegen kasteeltje Montbrun.

Saujac is een 12e eeuws boerendorpje op ca. 1100 km afstand van Den Haag >(zie routekaart). Een authentiek klein dorp met natuurstenen huizen, gebouwd in de typerende architectonische stijl van de streek Quercy.

Naast de heerlijke privé zwemvijver op het domein van Mas de Galy zelf, stroomt de rivier de Lot op loopafstand, alwaar men kan genieten van de gras- en kiezelstrandjes en het stromende water (incl. een cascade). Kleine kinderen kunnen lekker "knoeien" in het ondiepe water aan de oevers of in de "poeltjes" bij de barrage. Echt zwemmen is in het diepe midden van de brede rustig stromende rivier mogelijk.

Mas de Galy is een prima startplaats voor het maken van wandelingen (gedocumenteerde routes) en fietstochten door de natuur in de nabije omgeving.

Op 5 km stroomafwaarts ligt het 12e eeuwse rivierstadje Cajarc met een mooi authentiek centrum (o.a. de geboorteplaats van Francoise Sagan, vakantie bestemming van George Mitterand en woonplaats van Coluche). Men kan hier terecht voor de dagelijkse boodschappen, er zijn enkele terrassen en restaurantjes en een VVV. Cajarc beschikt over een in 2015 gerenoveerd gemeentelijk zwembad, met glijbaan en tennisvelden.

Op 22 km afstand ligt in het departement Aveyron de grotere oude centrumstad "Villefranche de Rouergue", met zijn prachtige marktplein bij de grote kerk, erg gezellig m.n. op de marktdag (donderdagochtend).

Uitstapjes naar o.a. Villeneuve d'Aveyron, St Cirque Lapopie, Roccamadour, Cahors, Cordes, Figeac, Conques, Millau, Belcastel etc. zijn zeer aan te raden, De talloze kleine dorpjes in de wijde omgeving zijn echter ook niet te versmaden. Telkenmale verassen deze nederzttingen de bezoeker door hun verstilde sfeer en architectuur. De rustige streek Le Quercy met zijn hoogvlaktes (causses) en prachtige rivierdalen (gorges), biedt veel natuur- en cultuurhistorische verassingen. Op korte afstand zijn er prachtige rivieren, de Lot, de Aveyron, de Célé, de Diège en de Tarn, stromend door soms lieflijke en dan weer ruige stijle gorges. Dagtochtjes door deze natuur met de vele architectonisch boeiende stadjes per fiets, te voet of per auto zijn sprookjesachtig mooi.

Het voor- en najaar lenen zich, m.n. door het dan zeer aantrekkelijke klimaat daar uitstekend toe.

Naast het toeristenbureau VVV in Cajarc liggen in de gites van "Mas de Galy" mappen met tips voor uitstapjes, wandelingen (stafkaarten), markten, activiteiten ed. Culinair heeft men voldoende uitdagingen in deze streek, een speurtocht naar kleine restaurantjes met de lokale specialiteiten wordt zeker beloond, de wijnen zijn van goede kwaliteit

  CÚlÚ

vissen

gouffre

lot

cajarc

anes

gites@masdegaly.info
Mees Goldstein